Ce trebuie să faci pentru a preveni adicțiile de jocuri de noroc?

Ce este dependența de jocuri de noroc și jocurile de noroc problematice?

Problemele legate de jocurile de noroc se pot întâmpla oricui din orice domeniu. Jocurile dvs. de noroc trec de la o diversiune distractivă și inofensivă la o obsesie nesănătoasă cu consecințe grave. Indiferent dacă pariezi pe sport, cărți răzuibile, ruletă, poker sau sloturi — într-un cazinou, la pistă sau online — o problemă legată de jocurile de noroc îți poate încorda relațiile, poate interfera cu munca și poate duce la un dezastru financiar. S-ar putea chiar să faci lucruri pe care nu te-ai gândit niciodată că le vei face, cum ar fi să obții datorii uriașe sau chiar să furi bani pentru a paria.


Dependența de jocuri de noroc – cunoscută și sub denumirea de jocuri de noroc patologice, jocuri de noroc compulsive sau tulburări de jocuri de noroc – este o tulburare de control al impulsurilor. Dacă ești un jucător de noroc compulsiv, nu poți controla impulsul de a paria, chiar și atunci când are consecințe negative pentru tine sau pentru cei dragi. Veți juca de noroc indiferent dacă sunteți în sus sau în jos, rupt sau îmbujorat și veți continua să pariați, indiferent de consecințe, chiar și atunci când știți că șansele sunt împotriva dvs. sau că nu vă puteți permite să pierdeți.


Desigur, puteți avea și o problemă cu jocurile de noroc fără a fi complet scăpat de sub control. Jocurile de noroc problematice sunt orice comportament de joc care vă perturbă viața. Dacă sunteți preocupat de jocurile de noroc, să cheltuiți din ce în ce mai mult timp și mai mulți bani pe ele, să urmăriți pierderi sau să jucați de noroc în ciuda consecințelor grave în viața dvs., aveți o problemă cu jocurile de noroc.


O dependență sau o problemă de jocuri de noroc este adesea asociată cu alte tulburări de comportament sau de dispoziție. Mulți jucători problematici suferă și de probleme legate de abuzul de substanțe, ADHD necontrolat, stres, depresie, anxietate sau tulburare bipolară. Pentru a vă depăși problemele legate de jocurile de noroc, va trebui, de asemenea, să abordați aceste cauze și orice alte cauze subiacente.


Semne și simptome ale dependenței de jocuri de noroc


Dependența de jocuri de noroc este uneori denumită o „boală ascunsă” deoarece nu există semne sau simptome fizice evidente, cum ar fi dependența de droguri sau alcool. De obicei, jucătorii cu probleme neagă sau minimizează problema, chiar și pentru ei înșiși. Cu toate acestea, este posibil să aveți o problemă cu jocurile de noroc dacă:


Simțiți nevoia să fiți secret în ceea ce privește jocurile de noroc. S-ar putea să pariezi în secret sau să minți despre cât de mult pariezi, simțind că alții nu vor înțelege sau că îi vei surprinde cu un câștig mare.


Întâmpinați probleme în a vă controla jocurile de noroc. Odată ce începi să joci de noroc, poți să pleci? Sau ești obligat să pariezi până când îți cheltui ultimul dolar, mărindu-ți pariurile în încercarea de a câștiga banii pierduți înapoi?


Joacă de noroc chiar și atunci când nu ai bani. Poți să pariezi până când ai cheltuit ultimul dolar și apoi să treci la bani pe care nu îi ai – bani pentru a plăti facturile, cărțile de credit sau lucruri pentru copiii tăi. S-ar putea să vă simțiți împins să împrumutați, să vindeți sau chiar să furați lucruri pentru bani de jocuri de noroc.


Familia și prietenii să-și facă griji pentru tine. Negarea continuă să continue jocurile de noroc cu probleme. Dacă prietenii și familia sunt îngrijorați, ascultați-i cu atenție. Nu este un semn de slăbiciune să ceri ajutor. Mulți jucători mai în vârstă sunt reticenți în a contacta copiii lor adulți dacă și-au pariat moștenirea, dar niciodată nu este prea târziu pentru a face schimbări în bine.


Autoajutorare pentru probleme legate de jocurile de noroc


Cel mai mare pas pentru a depăși o dependență de jocuri de noroc este să-ți dai seama că ai o problemă. Este nevoie de forță și curaj extraordinare pentru a recunoaște acest lucru, mai ales dacă ați pierdut mulți bani și relații tensionate sau rupte pe parcurs. Nu dispera și nu încerca să o faci singur. Mulți alții au fost în locul tău și au reușit să rupă obiceiul și să-și refacă viața. Poți și tu.


Învață să scapi de sentimentele neplăcute în moduri mai sănătoase. Pariezi când ești singur sau plictisit? Sau după o zi stresantă la serviciu sau după o ceartă cu soțul/soția? Jocurile de noroc pot fi o modalitate de a auto-calma emoțiile neplăcute, de a vă relaxa sau de a socializa. Dar există modalități mai sănătoase și mai eficiente de a-ți gestiona starea de spirit și de a scăpa de plictiseala, cum ar fi exercițiile fizice, petrecerea timpului cu prietenii care nu pariază, adoptarea de noi hobby-uri sau practicarea tehnicilor de relaxare.


Consolidează-ți rețeaua de suport. Este greu să te lupți cu orice dependență fără sprijin, așa că contactează prietenii și familia. Dacă rețeaua dvs. de asistență este limitată, există modalități de a vă face noi prieteni fără a vă baza pe vizitarea cazinourilor sau a jocurilor de noroc online. Încercați să contactați colegii de la serviciu, să vă alăturați unei echipe sportive sau unui club de carte, să vă înscrieți la o clasă de educație sau să faceți voluntariat pentru o cauză bună.


Alăturați-vă unui grup de sprijin. Jucătorii Anonimi, de exemplu, este un program de recuperare în 12 pași, modelat după Alcoolicii Anonimi. O parte cheie a programului este găsirea unui sponsor, un fost jucător de noroc care are experiență de a rămâne liber de dependență și vă poate oferi îndrumări și sprijin neprețuit.



Căutați ajutor pentru tulburările de dispoziție subiacente. Depresia, stresul, abuzul de substanțe sau anxietatea pot declanșa probleme legate de jocurile de noroc și pot fi agravate de jocurile de noroc compulsive. Chiar și atunci când jocurile de noroc nu mai fac parte din viața ta, aceste probleme vor rămâne, așa că este important să le rezolvi.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tipuri de bonusuri fără depunere din Cazino

Cele mai tari cazinouri online din străinătate

Top cele mai bune cazinouri online din România